Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronmarängpaj med blåbär

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Den här lätta och syrliga pajen är en perfekt avslutning på en festmåltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader. Kavla ut pajdegen och klä en pajform, diameter 23 cm, med degen.
  2. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i 15 minuter. Låt svalna på galler. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader.
  3. Blanda 225 g strösocker, maizena och salt i en skål och ställ den i en bottenskyla sjudande vatten, (vattenbad). Vispa sakta ned det varma vattnet i skålen.Tillsätt citronsaft och citronskal, äggulor och smör. Sjud under vispning tills smeten kokar upp och tjocknar. Kontrollera citronkrämens fasthet genom att klicka ut lite med en tesked. Krämen är klar när den inte rinner utan bildar en stadig klick.
  4. Ta av kastrullen från plattan. Lägg en bit bakplåtspapper på krämens yta så att det inte blir skinn på den. Låt svalna helt.
  5. Vispa äggvitor och vanilj med elvisp. När skum har bildats tillsätts 85 g strösocker, en matsked i taget. Fortsätt att vispa till en fast marängsmet. Vänd försiktigt ner blåbären i den nu kalla citronkrämen, och häll detta i pajskalet. Häll på marängsmeten och grädda i 12-15 minuter, tills marängens toppar är gyllenbruna. Sätt pajen på ett galler och låt svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.