Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronmarinerad fläskfilé

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 8 timmar 30 minuter
Skriv ut

Perfekt på buffén. Har haft den bl.a. på min sons studentmottagning, eller servera med potatisgratäng....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pensla köttet med smör/soja, stek i ugn 200° tills termometern visar 72° (ca 20 min.)
  2. Medan köttet steks: Koka upp lag 1. Låt svalna. Lägg köttet i den kalla lagen i ca 5 timmar. Skiva köttet i tunna skivor. Lägg på fat med kant.
  3. Koka upp vattnen och citronskal och låt svalna, blanda i övriga ingerdienser till lag 2 som hälls över köttet . Låt dra i minst 1 timme, gärna 3h.
  4. Garnera köttet med färsk rosmarin och citronskivor

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • marilink 19 juli 2009

    Jättegod fläskfilé som blev mycket uppskattad på studentmottagningen. Har gjort den vid ytterligare två tillfällen sedan dess eftersom den också är mycket enkel att tillaga.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.