- Serverar: 10 portioner
- Tid: 8 timmar 30 minuter
Skriv ut
Perfekt på buffén. Har haft den bl.a. på min sons studentmottagning, eller servera med potatisgratäng....
Instruktioner
- Pensla köttet med smör/soja, stek i ugn 200° tills termometern visar 72° (ca 20 min.)
- Medan köttet steks: Koka upp lag 1. Låt svalna. Lägg köttet i den kalla lagen i ca 5 timmar.
Skiva köttet i tunna skivor. Lägg på fat med kant.
- Koka upp vattnen och citronskal och låt svalna,
blanda i övriga ingerdienser till lag 2 som
hälls över köttet . Låt dra i minst 1 timme, gärna 3h.
- Garnera köttet med färsk rosmarin och citronskivor
Publicerat den
26 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod fläskfilé som blev mycket uppskattad på studentmottagningen. Har gjort den vid ytterligare två tillfällen sedan dess eftersom den också är mycket enkel att tillaga.