Den härligaste avslutningen på en måltid är ju ändå efterrätten. Här med frisk och syrlig smak av citron som möter smaken av söt lakrits och ljuvliga jordgubbar.
Instruktioner
- Citronparfait:
Vispa äggulorna och sockret luftigt. Vispa grädden i en separat skål. Riv ner skalet och pressa ut saften från en citron. Blanda äggsmeten med citronzesten, saften och kvargen. Rör ner grädden till en jämn smet. Häll smeten i formar om 2 dl och ställ i frysen i minst 5 timmar. Ställ parfaiten i kylen 45 minuter före servering eller i rumstemperatur ca 20-30 minuter innan.
- Marängbottnar:
Sätt ugnen på 100 grader.
- Blanda vitorna, socker, matättikan och lakritspulver i en rundbottnad skål. Vispa blandningen med en elvisp till en vit, fast och fluffig smet. Spritsa ut marängsmeten till runda, platta cirklar på 10 cm i omkrets på en plåt med smörpapper på. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. De är färdiga när de känns torra och lätt lossnar från papperet.
- Lägg parfait på marängerna och dekorera med skivade jordgubbar och citronmelissblad.
Publicerat den
1 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar