Grenadine är en alkoholfri drinkmix.
Här ger den tillsammans med kärnor från granatäpple kärleksröd färg och ljuvlig sötma till den friska parfaiten.
Instruktioner
- Vispa äggulor, socker och vaniljsocker fluffigt. Blanda i citronjuice och skal. Vispa grädden. Blanda den med äggvispet.
Skölj en form ca 1 ½ liter med kallt vatten, använd en kak-, bröd- eller parfaitform. Häll smeten i formen och täck med plastfolie. Ställ i frysen i minst 6-8 timmar.
- Grenadinesirap:
Ta ut långa skalstrimlor från citronen med ett ciseleringsjärn eller skala med potatisskalare och skär i tunna strimlor.
Se till att inte få med något av det vita från skalet.
Koka upp grenadinemixen och lägg i skalremsorna, låt småkoka i ca 5 minuter.
- Plocka upp skalremsorna med en gaffel och spara till garnering.
Fortsätt koka såsen till en sirapsliknande konsistens.
Skär granatäpplet i hälften och bryt det i mindre bitar. Pilla ut kärnorna mellan de tunna hinnorna. Blanda kärnorna med grenadinesirapen.
- Vid servering:
Ta ut parfaiten ur frysen och ställ i kylen i 30 minuter.
Skölj utsidan av formen med lite varmt vatten och stjälp upp parfaiten.
Garnera med röda skalremsor och servera med grenadinesirapen.
Publicerat den
11 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar