Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronparfait med grenadinesirap och granatäpple

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Grenadine är en alkoholfri drinkmix. Här ger den tillsammans med kärnor från granatäpple kärleksröd färg och ljuvlig sötma till den friska parfaiten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker fluffigt. Blanda i citronjuice och skal. Vispa grädden. Blanda den med äggvispet. Skölj en form ca 1 ½ liter med kallt vatten, använd en kak-, bröd- eller parfaitform. Häll smeten i formen och täck med plastfolie. Ställ i frysen i minst 6-8 timmar.
  2. Grenadinesirap: Ta ut långa skalstrimlor från citronen med ett ciseleringsjärn eller skala med potatisskalare och skär i tunna strimlor. Se till att inte få med något av det vita från skalet. Koka upp grenadinemixen och lägg i skalremsorna, låt småkoka i ca 5 minuter.
  3. Plocka upp skalremsorna med en gaffel och spara till garnering. Fortsätt koka såsen till en sirapsliknande konsistens. Skär granatäpplet i hälften och bryt det i mindre bitar. Pilla ut kärnorna mellan de tunna hinnorna. Blanda kärnorna med grenadinesirapen.
  4. Vid servering: Ta ut parfaiten ur frysen och ställ i kylen i 30 minuter. Skölj utsidan av formen med lite varmt vatten och stjälp upp parfaiten. Garnera med röda skalremsor och servera med grenadinesirapen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.