- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
En enkel och god pastarätt som ger 467 kcal/port).
Instruktioner
- Koka upp vatten i en stor kastrull och lägg i pastan, jag tog tagliatelle. Koka 8 min, eller enligt förpackningens anvisning, tills pastan är mjuk men fortfarande har lite tuggmotstånd.
- Smält under tiden smöret i en stor stekpanna på låg värme. Pressa ner vitlöken och låt den mjukna i smöret utan att ta färg ca 2 min. Tillsätt citronsaft och citronskal och låt fräsa ca 30 sek, tills vätskan har reducerats till hälften.
- Blanda ner persiljan och räkorna och höj värmen. Värm upp räkorna under omrörning ca 1 min, tills räkorna blivit genomvarma. Krydda med svartpeppar och smaka av med salt.
- Låt pastan rinna av och vänd ner den i stekpannan. Blanda väl tills pastan är täckt av citrussmör. Lägg upp på varma tallrikar och servera genast.
- TIPS & RÅD! Använd skalade räkor i saltlake eller färska räkor med skal som skalas före tillagning, de tål värmen bättre än frysta räkor. Se till att räkorna inte ligger för länge i värmen, då blir de sega.
Publicerat den
4 juni 2012
Liknande recept
Skriv kommentar