Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta och fläskfilégratäng med vitlök

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jag inser ju att det inte ser så himla gott ut på den här bilden, men pröva ändå, för det är så himla gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan.
  2. Skär fläskfilén i ganska tunna skivor, stek i lite smör. Salta och peppra. Smula sönder buljongtärningen och häll på lite vatten, låt koka i ett par minuter.
  3. Lägg i färskosten och grädden när vattnet kokat bort. Rör ut ordentlgit så att all ost "smälter". Lägg i kesellan.
  4. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs. Vill man ha mer vitlökssmak kan man pressa i en vitlök. (Men det blir ganska "vitlökigt" utan).
  5. Lägg pastan i en ungssäker form. Fördela fläskfilén och såsen jämt över pasta. Strö över ost. Låt stå i ugnen tills osten smält, ca 5 min på 250 grader.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • Nettispettis 29 juli 2009

    Det ser visst gott ut.. Måste testas! :) Hehe

  • Lennart_58 21 oktober 2009

    Nej men en blid säger inte allt, det är smaken, den ljuvliga smaken som säger att denna är värd 5 poäng, tack så mycket för receptet.

  • flammsan 21 januari 2010

    Fantastiskt gott! Det blir en repris snart!

  • mmarika 28 september 2010

    grymt gott!!

  • Pillan1s 29 december 2010

    Underbart gott, men jag bytte ut spagetti mot ris, barnen älskade det.

  • Ingalilln 23 oktober 2011

    Jag använde bandspagetti, tog en ost med soltorkade tomater istället för vitlök, oj vad gott det blev

  • frokeneva 12 januari 2012

    Jättegott!

  • pengsan 18 mars 2017

    Jättegod. Jag använde kycklingfile och en extra vitlöksklyfta.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.