Dessa saftiga och fylliga räkor steks i vitlöks- och citronsmör och serveras tillsammans med färska örter och pasta.
467 kcal/portion
Instruktioner
- Koka upp vatten i en stor kastrull och lägg i pastan. Koka 8 minuter eller enligt förpackningens anvisning tills pastan är mjuk men fortfarande al dente.
- Smält under tiden smöret i en stor stekpanna på låg värme. Pressa ner vitlöken och låt den mjukna i smöret utan att ta färg cirka 2 minuter. Tillsätt citronsaft och citronskal och låt fräsa cirka 30 sekunder tills vätskan har reducerats till hälften.
- Blanda ner persiljan och räkorna och höj värmen. Värm upp räkorna under omrörning cirka 1 minut tills räkorna blivit genomvarma. Krydda med svartpeppar och smaka av med salt.
- Låt pastan rinna av och vänd ner den i stekpannan. Blanda väl tills pastan är täckt av citrussmör. Lägg upp på varma tallrikar och servera genast.
Publicerat den
24 september 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det blev såååå gott hade dock i lite mer citron för jag älskar citron och lite citronpeppar muuums....