Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrusräkor med vitlök

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dessa saftiga och fylliga räkor steks i vitlöks- och citronsmör och serveras tillsammans med färska örter och pasta. 467 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten i en stor kastrull och lägg i pastan. Koka 8 minuter eller enligt förpackningens anvisning tills pastan är mjuk men fortfarande al dente.
  2. Smält under tiden smöret i en stor stekpanna på låg värme. Pressa ner vitlöken och låt den mjukna i smöret utan att ta färg cirka 2 minuter. Tillsätt citronsaft och citronskal och låt fräsa cirka 30 sekunder tills vätskan har reducerats till hälften.
  3. Blanda ner persiljan och räkorna och höj värmen. Värm upp räkorna under omrörning cirka 1 minut tills räkorna blivit genomvarma. Krydda med svartpeppar och smaka av med salt.
  4. Låt pastan rinna av och vänd ner den i stekpannan. Blanda väl tills pastan är täckt av citrussmör. Lägg upp på varma tallrikar och servera genast.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Ruffsan78 3 mars 2012

    Det blev såååå gott hade dock i lite mer citron för jag älskar citron och lite citronpeppar muuums....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.