Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Clementinmuffins med tosca

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Läckra, saftiga muffins med smak av clementin blir extra smarriga med ett toscatäcke.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut muffinsformar på en plåt. Muffinsbleck ger högre muffins.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Smält smöret i en kastrull, dra den från värmen och häll i mjölk. Skala och pressa saften ur clementinerna.
  3. Späd mjölken med clementinsaft till en fingervarm blandning ( är den varmare får den stå och svalna något) Knäck i ägget och vispa slätt.
  4. Blanda ner de våta muffinsingredienserna i de torra och fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  5. Blanda under tiden toscan. Hacka nötterna grovt. Smält smöret i en kastrull och rör ner socker, sirap, mjöl och mjölk. Sjud tills smeten tjocknat en aning och tillsätt nöthacket.
  6. Ta ut muffinsplåten, klicka snabbt på toscasmeten (tryck till lätt med baksidan av en sked) och grädda färdigt muffinsarna i 10-15 minuter. Toscan ska ha fått en fin, gyllene färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.