Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Clementintårta med hasselnötskräm

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Knaprig chokladbotten, toppas med en ljuvlig hasselnötskräm och en len yoghurtmousse med smak av clementin. En tårta som inte kräver ugn och är perfekt att bjuda gäster på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull. Bryt sönder kakorna och lägg dem i en matberedare. Häll ner smöret och mixa ihop. Fördela smulorna i ett jämnt lager i formen och platta till. Ställ in den i kylskåp för att stelna ca 30 minuter.
  2. Fyllning: Lossa och ta bort ringen på formen. Bred hasselnötskrämen i ett jämnt lager över botten. Spänn fast ringen på formen och ställ in i kylskåp under tiden som du gör moussen.
  3. Clementinmousse: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 5 minuter. Skär av skalet och det vita från clementinerna med en kniv och skär frukten i hinnfria klyftor och sedan i bitar. Låt dem rinna av i en sil. Vispa äggvitan till ett fast skum i en fettfri bunke. Vispa i sockret, fortsätt att vispa tills det blir fast. Blanda äggulan och grädden och vispa det tjockt.
  4. Ta upp gelatinbladen (låt det vatten som finns kvar i bladen vara kvar, krama inte ur dem). Smält gelatinbladen i en skål i mikro eller i en kastrull på svag värme. Rör ner lite av yoghurten i det smälta gelatinet. Blanda därefter ner dem i resten av yoghurten under omrörning. Vänd ner grädden och clementinerna och till sist äggvitan.
  5. Häll moussen över hasselnötskrämen och bred ut den. Slå formen försiktigt mot bänken så att moussen fördelar sig jämnt. Låt tårtan stå i kylskåp för att stelna ca 2 timmar.
  6. Garnera tårtan med clementiner, krossade cookies och mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.