Knaprig chokladbotten, toppas med en ljuvlig hasselnötskräm och en len yoghurtmousse med smak av clementin. En tårta som inte kräver ugn och är perfekt att bjuda gäster på.
Instruktioner
- Botten:
Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull. Bryt sönder kakorna och lägg dem i en matberedare. Häll ner smöret och mixa ihop. Fördela smulorna i ett jämnt lager i formen och platta till. Ställ in den i kylskåp för att stelna ca 30 minuter.
- Fyllning:
Lossa och ta bort ringen på formen. Bred hasselnötskrämen i ett jämnt lager över botten. Spänn fast ringen på formen och ställ in i kylskåp under tiden som du gör moussen.
- Clementinmousse:
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 5 minuter. Skär av skalet och det vita från clementinerna med en kniv och skär frukten i hinnfria klyftor och sedan i bitar. Låt dem rinna av i en sil. Vispa äggvitan till ett fast skum i en fettfri bunke. Vispa i sockret, fortsätt att vispa tills det blir fast. Blanda äggulan och grädden och vispa det tjockt.
- Ta upp gelatinbladen (låt det vatten som finns kvar i bladen vara kvar, krama inte ur dem). Smält gelatinbladen i en skål i mikro eller i en kastrull på svag värme. Rör ner lite av yoghurten i det smälta gelatinet. Blanda därefter ner dem i resten av yoghurten under omrörning. Vänd ner grädden och clementinerna och till sist äggvitan.
- Häll moussen över hasselnötskrämen och bred ut den. Slå formen försiktigt mot bänken så att moussen fördelar sig jämnt. Låt tårtan stå i kylskåp för att stelna ca 2 timmar.
- Garnera tårtan med clementiner, krossade cookies och mynta.
Publicerat den
17 november 2015
Liknande recept
Skriv kommentar