Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Coleslaw med wasabi

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En magrare variant av Coleslaw. Istället för majonnäsbaserad är den här gjord på yoghurt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär ner vitkålen i strimlor. Den ska nu saltas ur. Lägg vitkålen i en skål och tillsätt 2 msk salt, rör runt ordentligt.
  2. Anledningen är att vi ska få ut så mycket vätska som möjligt ur vitkålen.
  3. Låt den stå och dra i en timme och häll sedan upp vitkålen i ett durkslag och skölj under kallt vatten ett tag, till en lagom sälta, du får smaka dig fram. Låt stå och rinna av.
  4. Under tiden gör du wasabiyoghurten. Häll matlagningsyoghurten i en skål. Tillsätt wasabi, börja med en tesked och öka mängden efter hand eftersom den är ganska stark. Smaka till sist av med salt och peppar, var försiktig med saltet. Yoghurten ska vara ganska stark.
  5. Skala morötterna och äpplet. Riv dessa på den grova sidan på rivjärnet. Blanda sedan i äpplet, morötterna och vitkålen i wasabiyoghurten.
  6. Smaka av, det kan behövas mer salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.