Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cranks tunna sesamplattor

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

David Canters recept på This Sesame Seeds Bisquits. Urmodern till alla västerländska vegetariska restauranger, Cranks på Carnaby Street i London, öppnade 1961 och utvecklades snart till en framgångsrik kedja fram till i början av 80-talet då en av de tre grundarna/ägarna, David Canter, hastigt gick bort. Cranks såldes till Guinness och expanderade – till döds. Efter ett antal fåfänga försök, av olika ägare med vitt skilda intressen, att rädda konceptet Cranks, finns i dag bara en enda Cranks kvar – i Totnes Devonshire. David Canters recept lever dock vidare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienserna och fördela i en låg form – c:a 27 x 18 cm – som klätts med bakplåtspapper.
  2. Grädda i 200°C i 20 minuuter tills de är guldgula.
  3. Lyft försiktigt upp ur formen, lägg på en skärbräda och dela i lämpliga bitar med en vass sporre eller pizzakniv. Låt svalna utan att dela den hela kana. När den svalnat bryt kakan upp efter markeringarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.