Underbart god krämig glass med en härlig hjortronkompott och knapriga kavringsflarn.
Instruktioner
- Koka upp vatten, socker och honung med kanelstänger och apelsinskal. Häll på mjölken och låt stå och dra i ca 30 minuter. Sila bort kanel och skal. Vispa i cream cheese. Kör till glass i glassmaskin.
- Hjortronkompott:
Koka upp vatten och socker, lägg hjortronen i en bunke. Häll den varma sockerlagen över hjortronen. Låt svalna innan den förvaras i kylen till servering.
- Kavringsflarn:
Sätt ugnen på 150 grader.
Låt kavringen vara halvfrusen innan den skärs i 3 mm tunna skivor. Lägg brödskivorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Smält smöret och pensla skivorna, strö över socker. Lägg ytterligare en bakplåtsppaper ovanpå och sedan en ny plåt som press. Torka i ugnen ca 15 minuter.
- Servera glassen med den kalla kompotten och ett flarn.
Publicerat den
21 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar