Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cream cheeseglass med hjortronkompott

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Underbart god krämig glass med en härlig hjortronkompott och knapriga kavringsflarn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten, socker och honung med kanelstänger och apelsinskal. Häll på mjölken och låt stå och dra i ca 30 minuter. Sila bort kanel och skal. Vispa i cream cheese. Kör till glass i glassmaskin.
  2. Hjortronkompott: Koka upp vatten och socker, lägg hjortronen i en bunke. Häll den varma sockerlagen över hjortronen. Låt svalna innan den förvaras i kylen till servering.
  3. Kavringsflarn: Sätt ugnen på 150 grader. Låt kavringen vara halvfrusen innan den skärs i 3 mm tunna skivor. Lägg brödskivorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Smält smöret och pensla skivorna, strö över socker. Lägg ytterligare en bakplåtsppaper ovanpå och sedan en ny plåt som press. Torka i ugnen ca 15 minuter.
  4. Servera glassen med den kalla kompotten och ett flarn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.