Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crêpes med lingonmascarpone

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Crêpes med lingonmascarpone och toffeesås. En mäktig rätt som passar perfekt efter en soppa eller sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Crêpes: Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Häll i hälften av mjölken och vispa till en slät smet, vispa sedan i resten av mjölken. Tillsätt äggen och det smälta smöret och blanda väl. Tvätta citronen och finriv skalet och rör i det. Stek tunna crêpes i smör på medelhög värme. Fyllning: Vänd försiktigt i lingonen i mascarponen utan att blanda för mycket.
  2. Toffeesås: Hetta upp grädden och sockret till toffeesåsen och låt det koka ihop i 5 minuter utan lock till en kolaliknande sås. Rör i smöret och en gnutta salt.
  3. Beredning: Bred lite av mascarponefyllningen i en sträng på varje crêpe och rulla ihop. Servera med såsen. Eller bjud allt var för sig!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.