Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crêpes med skaldjursstuvning

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Gottigottgott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken och äggen. Låt svälla ca ½ timme. Smält smör i stekpanna och grädde ca 12 crepes.
  2. Musslorna: Kontrollera att musslorna lever genom att skalet är helt och att öppna musslor sluter sig när man stöter dem i diskbänken. Drag bort ev "skägg" och skölj väl. Skala och hacka löken och fräs den i smöret. Lägg i musslorna och låt fräsa med ca 1 minut. Slå på vin och vatten och låt koka under lock ca 3-4 minuter tills musslorna öppnat sig. Luft ur musslorna, plocka dem ur skalen och ställ kallt.
  3. Koka samman musselfonden tills 2 dl återstår. Slå på grädden och koka ihop tills ca 3 dl återstår. Red av såsen lätt med maizena redning. Sila. Värm skaldjuren i musselsåsen fyll pannkakorna, rulla ihop. Hit kan man förbereda. Värm crepesen i ugnen ca 7-8 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.