Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crepes med skinkfyllning

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett praktiskt knep när man bakar crepes är att smälta matfett och hälla i smeten - man behöver då inte smörja järnet mellan varje gräddning. Om man vill grädda crepes på bara den ena sidan eller på båda är en smaksak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa upp äggen med lite av mjölken. Krydda. Blanda ner mjölet och vispa till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken. Låt smeten stå och vila.
  2. Klipp under tiden skinkan i små tärningar. Skala löken och hacka den fint.
  3. Fräs upp skinktärningar och lökhack i sparsamt med olja i en tjockbottnad kastrull. Pressa vitlöksklyftan över. Krydda rikligt och häll över buljongen. Låt denna nästan koka in, beräkna ca 10 minuter. Blanda ner persiljan mot slutet av koktiden.
  4. Smält matfettet i ett crepesjärn eller stekpanna och häll fettet i smeten. Grädda tunna pannkakor.
  5. Fyll pannkakorna efterhand med några matskedar av den varma skinkblandningen. Rulla ihop dem och lägg dem på varmt serveringsfat. Garnera med salladsblad och tomatklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.