Ett praktiskt knep när man bakar crepes är att smälta matfett och hälla i smeten - man behöver då inte smörja järnet mellan varje gräddning. Om man vill grädda crepes på bara den ena sidan eller på båda är en smaksak.
Instruktioner
- Vispa upp äggen med lite av mjölken. Krydda. Blanda ner mjölet och vispa till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken. Låt smeten stå och vila.
- Klipp under tiden skinkan i små tärningar. Skala löken och hacka den fint.
- Fräs upp skinktärningar och lökhack i sparsamt med olja i en tjockbottnad kastrull. Pressa vitlöksklyftan över. Krydda rikligt och häll över buljongen. Låt denna nästan koka in, beräkna ca 10 minuter. Blanda ner persiljan mot slutet av koktiden.
- Smält matfettet i ett crepesjärn eller stekpanna och häll fettet i smeten. Grädda tunna pannkakor.
- Fyll pannkakorna efterhand med några matskedar av den varma skinkblandningen. Rulla ihop dem och lägg dem på varmt serveringsfat. Garnera med salladsblad och tomatklyftor.
Publicerat den
6 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar