Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cupcake med kokosfrosting

 
Skriv ut

Denna tycker jag passar bra till jul. Dekorerar den med små röda kakblommor som finns att köpa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör sedan ner smält smör, mjölk och vanilj essans/arom. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
  3. Placera ut pappersformarna i en muffinsplåt.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills de är gyllenbruna och inte kletiga inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när du dragit ut den)
  5. Kokosfrosting: Blanda samman créme fraiche och socker i en bunke. Blanda tills sockret löst upp sig.
  6. Vispa grädden ganska hårt Ha i kokosen i créme fraiche blandningen. Blanda. Ha sist i grädden och blanda ordentligt.
  7. Låt stå i kylen minst 3 timmar så att fyllningen stabilisera sig (kokosen suger åt sig vätska och blir mjuk och god)
  8. Dekorera dem med frostingen innan de ska servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.