Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

cupcakes salt´n pepper

 
Skriv ut

En ovanlig choklad cupcake, fylld med chilichokladgrädde och med en liten chock i form av saltad knäck.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger 12 cupcakes
  2. Hacka och smält ner vit choklad och chiliflingor i en bunke. Hacka soch smält ner den mörka chokladen i en annan bunke. Häll 1 dl grädde över den vita chokladen och 4 dl över den mörka. Vispa fluffigt som vanlig grädde. Ställ kallt i kylen.
  3. Värm ugnen till 175 grader.
  4. Blanda samman mjöl,kakao, bakpulver och salt i en bunke. Vispa samman socker, olja, ägg och vaniljsocker i en annan bunke. Rör ihop mjölblandningen med äggsmeten. Häll till sist ner mjölken.
  5. Fyll muffinsformar till 3/4 med smet och grädda i ugnen i ca 20 minuter.
  6. Blanda socker, sirap och grädde i en microsäker skål och micra på full effekt i ca 2 minuter ( en minut i taget ) rör om då och då. Bred ut knäcken på bakplåtspapper, och smula över Himalayasalt. När knäcken stelnat smular du den i mindre bitar.
  7. Skär toppen av muffinsen och fyll dem med vit chokladgrädde. Sätt tillbaka toppen och klicka eller spritsa den mörka chokladgrädden ovanpå. Dekorera med den salta knäcken och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.