Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Currykryddad fisksoppa med nybakade ostmuffins

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lättlagad fisksoppa

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med soppan: Kärna ur paprikan. Skala auberginen. Ansa purjolöken. Skär allt i små bitar. Fräs grönsakerna i lite matfett några minuter i en gryta. Tillsätt curry, kajennpeppar, vatten, buljongtärning och tomatpuré. Låt soppan koka ca 5 minuter. Skär fisken i ganska stora tärningar. Lägg ner dem i soppan. Låt soppan koka på svag värme tills fisken är vit och ogenomskinlig, 3-5 minuter. Tillsätt creme fraiche och låt soppan koka upp på nytt under försiktig omrörning. Smaka av. Bjud ostmuffins till.
  2. Ostmuffins: Blanda samman mjölsorterna med bakpulver. Tillsätt äggen och arbeta in dem i mjölet. Tillsätt olivolja och mjölk, lite i taget under omrörning till en jämn smet. Grovhacka nötterna, tärna tomaterna och rör ner det i smeten tillsammans med riven ost. Grädda i 200 grader i 20-25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.