Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dadlar och kokosrutor

 
  • Serverar: 85 portioner
Skriv ut

En god kaka nu till jul

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka dadlarna fint. Vispa smör ,200 g florsocker,salt och ägg poröst. Blanda mjölet och 50 g kokosflingor och knåda ihop med romen och dadlarna.
  2. Forma degen till kantiga längder (ca 34x3 cm). Vira in längderna i folie och lägg i kylskåpet i 1-2 timmar. Värm ugnen till 175 grader. Skär längderna i ca 4 mm tjocka skivor.Grädda i ugnen i ca 13 min tills kanterna blir gyllenbruna.
  3. Låt svalna på galler. Rör ihop resten av florsockret,rom och citronsaften till glasyr. Pensla blandningen på kanterna och doppa i resten av kokosflingorna. Låt stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.