Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Daimtårta för stora bjudningar

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Mycket god tårta p g a mandeln i bottnen och daimen. Tårtan passar perfekt till större bjudningar eftersom tårtbottnen kan göras i god tid och frysas inför festen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 175°. 2. Smörj och bröa en rund kakform med löstagbar kant. 3. Vispa ägg och strösocker pösigt. 4. Tillsätt den malda sötmandeln tillsammans med bakpulvret. 5. Grädda i nedre delen av ugnen tills kakan ”stannar” ca 28-30 min. 6. Krossa under tiden hälften av dajmkulorna (enklast är det att lägga dem i en plastpåse och använda mortelstaven). 7. Lägg dajmsmulorna på kakan direkt när den är färdig-gräddad, så att de smälter in i kakan. 8. Låt kakan kallna (och frys om den skall sparas). 9. Lägg på vispad grädde och strö över resten av dajmkulorna.
  2. Då jag gör denna tårta till stora bjudningar brukar jag frysa de färdiga bottnarna någon v. innan tillfället och sedan garnera tårtan med grädde och daimkulor när det är dags, helst en dag innan för att tårtbotten ska bli saftig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.