Den populära sommardrinken har här blivit en cheesecake. Cheesecaken är delikat med eller utan rom (som kan ersättas med mjölk, om du vill).
Instruktioner
- Krossa kexen till fina smulor i en matberedare. Tillsätt flytande margarin och mixa till en massa. Tryck ut massan i en springform, ca 24 cm i diameter. Ställ in formen i frysen medan du gör fyllningen.
- Blanda i en medelstor kastrull, gelatin, socker, rom och lime juice. Rör i äggulorna och blanda allt väl. Koka blandningen på medelhög värme under konstant omrörning, tills blandningen tjocknar. Dra då bort kastrullen från värmen och ställ åt sidan för att svalna.
- Vispa cream cheesen fluffig och smidig med elvisp. Tillsätt gelatinblandningen och vispa tills allt är väl blandat.
- Vispa äggvitorna till mjuka toppar, tillsätt florsockret gradvis under fortsatt vispning tills äggskummet bildar styva toppar. Vänd försiktigt ner äggskummet i ostsmeten.
- Vispa grädden till hårda toppar bildas. Vänd försiktigt ner gräddvispet i ostsmeten.
- Ta ut formen från frysen och häll fyllningen över den frysta kexbottnen. Låt cheesecaken stå kallt tills fyllningen stelnat, minst 4 tim gärna över natten.
- Om du vill kan du spritsa "gräddrosor" runt om cheesecaken som dekoration.
Publicerat den
6 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar