Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dajmmousse med flädermarinerade jordgubbar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Moussen görs i ordning dagen innan och vispas upp när den skall serveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp hälften av grädden i en kastrull. Ta av från värmen. Hacka chokladen i mindre bitar. Blanda ner den i den varma grädden. Rör till en slät massa. Tillsätt resten av grädden. Låt svalna och ställ i kylen tills nästa dag.
  2. Blanda fläderblomssaft och limeskal. Rensa och halvera jordgubbarna och lägg dem i en skål. Häll över saft- och limeblandningen och låt stå några minuter så att de blir glansiga. Hacka daimen fint. Blanda ner daimen i chokladmassan och vispa till moussekonsistens. Forma moussen till ägg med två blöta skedar och lägg i glas.
  3. Servera moussen med marinerade jordgubbar garnerade med mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.