Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dansk ärtsoppa

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Mycket mild och god. Kan även göras vegetarisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg ärtorna över natten eller köp snabbärtor.
  2. Lägg fläsket i en gryta. Häll på vatten så det täcker. Låt det koka upp och skumma väl. Skala löken och lägg i tillsammans med kryddorna. Låt koka ca en timme.
  3. När fläsket är färdigkokt ta upp det ifrån grytan, sila ev. bort kryddor och lök.
  4. Lägg ärtorna i buljongen, koka upp och skumma väl. Låt ärtorna koka medan du skalar och tärnar grönsakerna. Lägg i grönsakerna och låt allt koka tills ärtorna är färdiga ca 50-60 minuter. Späd ev. med vatten om du tycker soppan blir för tjock.
  5. Mixa soppan om ni vill. Tärna fläsket och lägg i soppan eller servera det sidan om med en god senap till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.