- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Mycket mild och god. Kan även göras vegetarisk.
Instruktioner
- Blötlägg ärtorna över natten eller köp snabbärtor.
- Lägg fläsket i en gryta. Häll på vatten så det täcker. Låt det koka upp och skumma väl. Skala löken och lägg i tillsammans med kryddorna. Låt koka ca en timme.
- När fläsket är färdigkokt ta upp det ifrån grytan, sila ev. bort kryddor och lök.
- Lägg ärtorna i buljongen, koka upp och skumma väl.
Låt ärtorna koka medan du skalar och tärnar grönsakerna. Lägg i grönsakerna och låt allt koka tills ärtorna är färdiga ca 50-60 minuter. Späd ev. med vatten om du tycker soppan blir för tjock.
- Mixa soppan om ni vill. Tärna fläsket och lägg i soppan eller servera det sidan om med en god senap till.
Publicerat den
12 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar