Rör ihop mördegen och lägg den i en plastpåse i kylskåpet i ca 30 minuter. Degen blir då lättare att kavla.
Rör smör och socker tillsammans med marsipan eller mandelmassa och ägg. Kavla ut mördegen och lägg den i en smord springform. Bred fyllningen över och grädda i ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan svalna.
Smält chokladen i ett vattenbad. Pensla kakan med chokladen.
Vaniljkräm: Blanda grädde, mjölk, äggulor, maizena och socker i en kastrull. Sjud på svag värme under konstant vispning tills krämen tjocknat. Koka absolut inte, då koagulerar äggulorna.
Låt krämen svalna. Rör ner vaniljfröna i den kalla krämen. Bred vaniljkrämen över chokladtäcket när detta stelnat. Garnera tårtan med rikligt med jordgubbar.
Tack för receptet . Den ser ut till att vara god. Kram SEA