Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dansk marsipan- och jordgubbstårta

(1 kommentar)  
Skriv ut

Måste provas

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ihop mördegen och lägg den i en plastpåse i kylskåpet i ca 30 minuter. Degen blir då lättare att kavla.
  3. Rör smör och socker tillsammans med marsipan eller mandelmassa och ägg. Kavla ut mördegen och lägg den i en smord springform. Bred fyllningen över och grädda i ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan svalna.
  4. Smält chokladen i ett vattenbad. Pensla kakan med chokladen.
  5. Vaniljkräm: Blanda grädde, mjölk, äggulor, maizena och socker i en kastrull. Sjud på svag värme under konstant vispning tills krämen tjocknat. Koka absolut inte, då koagulerar äggulorna.
  6. Låt krämen svalna. Rör ner vaniljfröna i den kalla krämen. Bred vaniljkrämen över chokladtäcket när detta stelnat. Garnera tårtan med rikligt med jordgubbar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • SEAbjrpn 23 oktober 2008

    Tack för receptet . Den ser ut till att vara god. Kram SEA

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.