Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Danska kokosrutor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Himmelskt goda

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker pösigt. Dela äggen, rör ner gulorna i smörsmeten. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda mjöl, kokos och kakao. Rör ner detta varvat med grädden i smeten. Vänd sist ner äggvitorna. Grädda i smord form ca 20x30 cm stor form ca 40 min.
  2. Glasyren: Smält smör, rör ner resten av ingredienserna. Bred glasyren över den kallna kaka. Garnera med strössel. Skär i rutor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sanna740 19 juni 2013

    Bästa receptet,har bakat den många ggr och kakan blir så saftig,tror att det beror på att den bakas utan bakpulver.Har testat väldigt många olika varianter av kokosruttor,kärlekmums osv men den här är bäst helt enkelt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.