Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Danske kockens kladdkaka

 
Skriv ut

En kladdkaka som är helt ljuvlig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
  2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål. Hacka chokladen och smält den över vattenbad tillsammans med smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och vänd ner chockladblandningen. Rör försiktigt ner mjölblandningen och allra sist crème fraichen.
  3. Häll smeten i formen och grädda den i 35 min om du har en form 24 cm i diameter. Ta ut och låt den stå. Låt den vila några timmar tills kakan satt sej.
  4. Serveras med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.