Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Delikat äppelkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Glutenfri

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 225°
  2. Skär smör eller margarin i bitar och finfördela i mjölmix som först har blandats med strösocker och salt. Tillsätt 1 uppvispat ägg och låt degen vila ca 30 minuter i kylskåp. Ta fram en ugnssäker form, 21 cm i diameter. Ha 1/2 dl glutenfri mjölmix till hands och tryck ut degen med ”mjölade” fingertoppar till en tunn platta som går upp 2-3 cm runt kanten. Nagga botten med en gaffel och ställ in formen i 225° varm ugn i 10 minuter. Riv under tiden ett äpple grovt så att du får 2 dl rasp. Riv en tvättad citron fint så att du får 1 tsk rasp och mät upp russin. Blanda ned dessa tre ingredienser i en smet av kesella, gräddfil, socker, potatismjöl och 2 äggulor. Vispa 2 äggvitor till ett fast skum och vänd ned i kesellasmeten. Ta ut formen och lägg i fyllningen. Sänk ugnsvärmen till 200° och grädda äppelkakan färdig i 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.