Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Delitze med skink och tomatsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här rätten är väldigt lättlagad. En god festmåltid att bjuda på...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull och rör i vetemjölet. Stäng av plattan och låt det dra ett par minuter. Rör då och då så att det inte blir brunt eller bränner fast. Tillsätt under omrörning 5 dl mjölk, salt och några varv vitpeppar från kvarn. Låt såsen småkoka 10–15 minuter.
  3. Skiva skinkan och grevéosten. Strimla zucchinin. Riv parmesanosten.
  4. Lägg ut lasagneplattorna på en skärbräda. Lägg på skinka, ost och strimlad zucchini. Rulla ihop och skär i 5-cm-bitar.
  5. Lägg bitarna i en ugnssäker form och häll över béchamelsåsen och tomatsåsen. Strö över parmesanosten. Gratinera i ugn i 15–20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.