Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dessert med chokladkräm, citronkräm och aprikos

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Den här Italienska efterrätten uppfyller alla krav på en söt avslutning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja tillaga citronkrämen genom att tvätta citronen noga och skala av det yttersta, gula skalet. Dela vaniljstången på längden.
  2. Koka långsamt upp mjölk, citronskal, vaniljstång, salt och halva sockermängden i en kastrull med tjock botten eller nonstickbeläggning.Låt sjuda på låg värme i 5 minuter. Rör försiktigt om då och då.
  3. Ta upp och kasta vaniljstången och citronskalet. Vispa ihop äggulorna och det återstående sockret i en skål och blanda ner mjölet. Vänd försiktigt ner äggblandningen i kastrullen med den varma mjölkblandningen.
  4. Koka långsamt och under omrörning upp krämen tills den tjocknar. Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret. Låt svalna.
  5. Smält chokladen till chokladkrämen i ett vattenbad. Tillsätt grädden, lite i taget och rör om tills krämen är väl blandad. Tillsätt eventuellt smaksättning.
  6. Blanda kaffe och likör i en skål och vänd savoiardikexen mycket hastigt i blandningen. Preparera kexen vartefter de varvas med de övriga ingredienserna.
  7. Lägg ett lager doppade kex i botten av en fyrkantig form ungefär 30x20 cm. Bred ett tunt lager marmelad över kexen och därefter ett lager citronkräm. Fortsätt varva kex, marmelad och citronkräm. Avsluta med ett lager kex och täck med chokladkrämen.
  8. Låt stå i kylskåp i minst 1 timme före servering. Denna rätt kan förberedas dagen innan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.