Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Det ultimata lussebullsreceptet

 
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det här ska vara det ultimata lussebullsreceptet enligt många. Ska testa i helgen :-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg russinen i blöt i en skål med vatten. Smula jäst i en bunke.
  2. Stöt saffran tillsammans med en sockerbit i mortel och häll sedan över det i en kastrull som du ställer på spisen med en klick smör i. Låt saffranen "svettas" med smöret tills det småputtrar men se till att det inte bränns (OBS detta moment är mycket viktigt för att få ut smak från saffranen!).
  3. Lägg i resten av smöret i kastrullen och smält på svag värme, häll i Kesella och mjölk och värm till fingervarmt. Häll spadet över jästen och rör om. Ha genast i sirapen.
  4. Rör i övriga torra ingredienser (mjöl, salt och bakpulver).
  5. Låt jäsa under bakduk i 30-40 minuter, helst nära spisen eller nära ett element.
  6. Baka ut degen. Knåda ordentligt men knåda inte i för mycket mjöl! Degen ska vara så fast att den inte fastnar i bakbordet men fortfarande lite klibbig. Forma degen till lussebullar.
  7. Låt jäsa på plåt ca 20 minuter, gärna på varmt ställe. Låt russinen rinna av och peta i dem i bullarna och pensla med äggvita. Grädda i ugn 8-10 minuter (beroende på storlek) i 225 grader. Vakta noga och låt inte bullarna vara inne för länge!
  8. Paketera bullarna i plastpåsar så fort de svalnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.