Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dianakaka med maräng

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

En ännu otestad kaka som jag hittade i en bok längst in i min bokhylla - en bok som jag nästan glömt att jag hade!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker mjukt och vitt. Vispa upp äggen och tillsätt dem långsamt, därefter konjaken. Rör ordentligt så att smeten inte skär sig.
  2. Skålla och grovhacka mandeln och rör ned den i smeten. Blanda bakpulver och mjöl och rör ned det grundligt. Smörj och bröa en 1½-litersform och häll smeten i den. Grädda i 175° ca 1 timme.
  3. Marängsmet: Vispa äggvitorna mycket styva. Det ska göras i en helt torr skål och med torra redskap. Rör ned 3-4 msk socker och därefter ättikan. Vänd försiktigt ned resten av sockret.
  4. Bred äppelmoset över den gräddade kakan och ovanpå detta marängsmeten. Sätt in kakan i något svagare ugnsvärme, 125-150°, och låt den stå tills marängen är svagt guldgul, ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.