En ännu otestad kaka som jag hittade i en bok längst in i min bokhylla - en bok som jag nästan glömt att jag hade!
Instruktioner
- Rör smör och socker mjukt och vitt. Vispa upp äggen och tillsätt dem långsamt, därefter konjaken. Rör ordentligt så att smeten inte skär sig.
- Skålla och grovhacka mandeln och rör ned den i smeten. Blanda bakpulver och mjöl och rör ned det grundligt. Smörj och bröa en 1½-litersform och häll smeten i den. Grädda i 175° ca 1 timme.
- Marängsmet: Vispa äggvitorna mycket styva. Det ska göras i en helt torr skål och med torra redskap. Rör ned 3-4 msk socker och därefter ättikan. Vänd försiktigt ned resten av sockret.
- Bred äppelmoset över den gräddade kakan och ovanpå detta marängsmeten. Sätt in kakan i något svagare ugnsvärme, 125-150°, och låt den stå tills marängen är svagt guldgul, ca 10 minuter.
Publicerat den
30 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar