Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkel- och morotsbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Jättegoda och nyttiga! Även barnen gillade dem! Gör gärna dubbel sats.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen. Tillsätt vattnet. Tillsätt olivolja, salt, morot och 6 dl av mjölet. Arbeta ordentligt. Tillsätt ev mer mjöl, degen ska vara något kladdig. Jäs 30 minuter.
  2. Rulla till en längd, dela i 12 bitar och forma till bollar. Jäs 30 minuter. Pensla med ägg och strö på lite solrosfrön. Grädda ca 10 minuter i 225 grader.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mabuzak 18 juli 2008

    Oj så gott! Men solrosffröna rammlar av lätt, ska blanda dom i smeten nästa gång.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.