Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelbröd med äpple och rosmarin

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 8 timmar 35 minuter
Skriv ut

Dinkel ger brödet en mustig smak. I detta recept får degen jäsa länge i kylskåp, men sedan är det i princip bara att hälla ut den på plåt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt salt, 1 msk olivolja och vatten. Rör ner mjölet till en lös deg.
  2. Ställ kallt över natten, eller minst 8 timmar. Hit går bra att förbereda.
  3. Sätt ugnen på 250 grader. Kärna ur äpplena och skär det ena äpplet i små bitar och det andra i tunna skivor.
  4. Häll ut degen på en plåt med bakplåtspapper på. Klappa ut degen på plåten. tryck ner äppelbitarna. Tryck massor av gropar i degen. Ringla över resten av oljan 2 msk. Lägg på äppelskivorna. Strö över rosmarin och flingsalt.
  5. Ställ plåten i mitten av ugnen. Häll 1 dl vatten i botten av ugnen (för knaprig yta) och stäng genast ugnsluckan.
  6. Grädda brödet i ca 25 minuter tills det fått fin färg. Låt svalna på galler.
  7. Strö över extra rosmarin när brödet serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.