Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelpizza med ädelost och björnbär

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Spännande smaker. Sältan från ädelosten och sötman från björnbär bildar en härlig kontrast.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och häll på vattnet. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen i minst 10 minuter. Låt jäsa i 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Mosa hälften av björnbären genom en sil. Samla upp saften i en skål och släng bort fröna. Tillsätt olivolja, salt och svartpeppar. Rör ihop.
  3. Ta upp degen på bakbordet, knåda den till en rund bulle och kavla eller dra ut den till en rund pizza, ca 30 cm i diameter. Lägg över den på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen och grädda i 10 minuter.
  4. Skiva och smula osten och fördela den över den varma pizzabottnen. Sätt in den i ugnen ytterligare 5 minuter, tills osten smält en aning.
  5. Fördela sedan björnbären över osten, salta, peppra och ringla över björnbärsoljan. Toppa med hackad persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.