Spännande smaker. Sältan från ädelosten och sötman från björnbär bildar en härlig kontrast.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke och häll på vattnet. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen i minst 10 minuter. Låt jäsa i 1 timme.
Sätt ugnen på 250 grader.
- Mosa hälften av björnbären genom en sil. Samla upp saften i en skål och släng bort fröna. Tillsätt olivolja, salt och svartpeppar. Rör ihop.
- Ta upp degen på bakbordet, knåda den till en rund bulle och kavla eller dra ut den till en rund pizza, ca 30 cm i diameter.
Lägg över den på en plåt med bakplåtspapper.
Ställ in i ugnen och grädda i 10 minuter.
- Skiva och smula osten och fördela den över den varma pizzabottnen. Sätt in den i ugnen ytterligare 5 minuter, tills osten smält en aning.
- Fördela sedan björnbären över osten, salta, peppra och ringla över björnbärsoljan.
Toppa med hackad persilja.
Publicerat den
6 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar