Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelplättar med rababerkompott

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bra sätt att använda rabarberna på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär rabarberna i små bitar och låt puttra tillsammans med syltsockret till dess att det blivit en rinnande massa. Halvera vaniljstången och ha i den i kompotten. Låt svalna.
  2. Knäck äggen i en bunke. Ha i honungen, saltet, mjölken och dinkelmjölet. Vill du ha extra fluffiga plättar kan du vispa några äggvitor separat. Grädda plättarna på medelvärme och servera med florsocker över och rabarberkompott till. Jordgubbar passar utmärkt till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.