Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelplättar med stekta äppelskivor, rinnande honung och valnötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härlig, smakrik brunchmåltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Vispa mjölk och mjöl till en slät smet. Tillsätt ägg, smör, socker och salt och låt stå och svälla en stund. Grädda i smord plättlagg tills plättarna fått fin färg på båda sidor.
  2. Skär äpplet i tunna skivor. stek äppelskivorna i smör tills de får fin färg på båda sidorna. Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Låt pannan svalna något och häll sedan i honungen, så att den blir varm.
  3. Vispa grädden lätt. Varva plättar, äppelskivor och grädde. Häll över valnötter och honung och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.