Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Djävulska revben

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Hett och gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär revbenen i bitar, med tre eller fyra revben i varje bit.
  2. Lägg lök, vitlök och chili i matberedaren och kör tills blandningen är finhackad. Tillsätt tomatsås, socker och öl och kör tills alltsammans är blandat.
  3. Häll såsen i en stor stekpanna. Lägg i revbenen och koka upp. Sänk värmen och sjud i 1 timme. Revbenen skall vara täckta av såsen. Vänd dem då och då.
  4. Smaka av såsen och tillsätt mer chili, om så önskas. Flytta revbenen till en låg form , som inte är av metall. Täck över och ställ den i kylskåpet i flera timmar eller över natten.
  5. Torka av revbenen. Spara såsen. Lägg köttet på en förvärmd inoljad grill. Grilla på hög värme i ungefär 15 minuter, vänd och pensla köttet med marinaden då och då.
  6. Om så önskas kan man värma resten av marinaden i en stekpanna tills den kokar och sedan sjuda i 5 minuter. Servera den tillsammans med revbenen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.