Skär revbenen i bitar, med tre eller fyra revben i varje bit.
Lägg lök, vitlök och chili i matberedaren och kör tills blandningen är finhackad. Tillsätt tomatsås, socker och öl och kör tills alltsammans är blandat.
Häll såsen i en stor stekpanna. Lägg i revbenen och koka upp. Sänk värmen och sjud i 1 timme. Revbenen skall vara täckta av såsen. Vänd dem då och då.
Smaka av såsen och tillsätt mer chili, om så önskas. Flytta revbenen till en låg form , som inte är av metall. Täck över och ställ den i kylskåpet i flera timmar eller över natten.
Torka av revbenen. Spara såsen. Lägg köttet på en förvärmd inoljad grill. Grilla på hög värme i ungefär 15 minuter, vänd och pensla köttet med marinaden då och då.
Om så önskas kan man värma resten av marinaden i en stekpanna tills den kokar och sedan sjuda i 5 minuter. Servera den tillsammans med revbenen.