Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Drömrulltårta med mörk och vit choklad

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En botten av mörk choklad rullas ihop med vit choklad till en riktig sanndröm. Observera att den här rulltårtan skall vila i ca 10 timmar eller mer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en långpanna 23x33 cm med bakplåtspapper. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Vänd ner chokladen, sedan kaffet.
  2. Häll äggvitorna i en skål och vispa till fast men inte styvt skum. Rör först ner lite ägviteskum i chokladsmeten och vänd sedan ner resten.
  3. Bred ut smeten på bakplåtspappret och grädda den i 15-20 minuter eller tills kakan känns fast. Täck över den med en fuktig kökshandduk och låt den ligga kvar i formen i 8 timmar eller över natten.
  4. Gör fyllningen under tiden. Hetta upp grädden tills den nästan kokar. Hacka chokladen grovt i en matberedare. Häll ner grädden genom tratten medan motrorn är igång. Mixa slätt. Rör i likör eller rom eller apelsinjuice och lägg upp i en skål och låt sedan stå i kylskåp i ca 8 timmar.
  5. Vispa upp den vita till mjukt skum. Klipp till en bit smörpapper som är större än rulltårtsbottnen, lägg det på en plan yta och sikta över florsocker. Stjälp upp bottnen och dra bort bakplåtspappret. Bred på chokladkrämen och rulla ihop som enrulltårta. Lägg drömtårtan med skarven enråt på ett fat. Kyl i 2 timmar och pudra sedan kakaopulver över och servera med hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.