Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Druvkyckling med vinsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En upplevelse för gommen och ögat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i 8 bitar. Bryn kycklingbitarna runt om i lite margarin i en stekgryta. Krydda med, salt, peppar och rosmarin.
  2. Späd med vin men spara lite att röra ut mjölet med. Efterstek kycklingen under lock tills kycklingbitarna är möra, ca 25 - 30 minuter.
  3. Tillsätt mjölet utrört med lite vin och späd med grädden. Låt koka ytterligare 5 - 10 minuter. Smaka av.
  4. Dela druvorna under tiden och ta bort kärnorna. Lägg upp kycklingen på ett fat med kanter och strö över druvorna.
  5. Häll den varma såsen över det hela. Servera druvkycklingen med färskpotatis och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.