Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dubbelbakad potatis med pesto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Först bakas potatisen mjuk, sedan gröps den ur och innehållet blandas med en välkryddad pestofyllning. Sedan läggs det tillbaka i skalet och bakas igen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Borsta potatisen väl och pricka skalen med en gaffel. Gnid in dem med lite salt och lägg i en långpanna. Sätt ugnen på 200 grader och baka potatisen 1 timme tills den är färdig och skalet knaprigt.
  2. Ta ut potatisen och dela varje potatis på längden. Gröp ur inkråmet försiktigt och lägg i en skål. Lämna lite potatis innanför skalet. Mosa den urgröpta potatisen med en gaffel. Blanda grädde och buljong i enkastrull och låt det småkoka i 8 - 10 minuter.Rör ner pressad citron, vitlök och basilika. Smaka av med salt och peppar. Blanda alltsammans med potatismoset plus pinjenötterna. Fyll skalen med blandningen, strö över parmesan och sätt in i ugnen igen. Baka dem i ca 10 minuter tills osten fått färg.
  3. Bjud sallad och ev en köttbit till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.