Först bakas potatisen mjuk, sedan gröps den ur och innehållet blandas med en välkryddad pestofyllning. Sedan läggs det tillbaka i skalet och bakas igen.
Instruktioner
- Borsta potatisen väl och pricka skalen med en gaffel. Gnid in dem med lite salt och lägg i en långpanna. Sätt ugnen på 200 grader och baka potatisen 1 timme tills den är färdig och skalet knaprigt.
- Ta ut potatisen och dela varje potatis på längden. Gröp ur inkråmet försiktigt och lägg i en skål. Lämna lite potatis innanför skalet. Mosa den urgröpta potatisen med en gaffel. Blanda grädde och buljong i enkastrull och låt det småkoka i 8 - 10 minuter.Rör ner pressad citron, vitlök och basilika. Smaka av med salt och peppar. Blanda alltsammans med potatismoset plus pinjenötterna.
Fyll skalen med blandningen, strö över parmesan och sätt in i ugnen igen. Baka dem i ca 10 minuter tills osten fått färg.
- Bjud sallad och ev en köttbit till.
Publicerat den
15 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar