Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dumplings med fläskfärsfyllning

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Fredagsmys med kryddiga dumplings.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de båda mjölsorterna ordentligt med en gaffel.
  2. Rör ner vattnet med samma gaffel, rör även ner mirin och knåda ordentligt tills degen inte längre är varm. Lägg den i plastfolie i kylen och låt den vila fint där medan du gör fyllningen.
  3. Finfinhacka vitlök, purjolök och chilifrukt. Banka citrongräset och dela det i stora bitar (det ska du plocka upp innan du lägger fyllningen i dumplingsen)
  4. Blanda alla ingredienser till fyllningen noga och ställ åt sidan ett tag.
  5. Ta fram degen ur kylen och kavla ut en bit av den. Kavla så att degen blir ganska tunn ½ cm, ta ut rundlar i ca snapsglasstorlek. Kavla vidare på dessa rundlar så att degen blir jättetunn men vänd och pilla på den hela tiden så att den inte fastnar på underlaget. Kavla så att du behåller den runda formen.
  6. När degen är tunn och smidig pillar du ut citrongräsbitarna ur fyllningen. Lägg en ½ msk fyllningen på en degrundel, viker på mitten och pressar ihop kanterna med en gaffel på båda sidor. Lägg dem åt sidan. Fortsätt tills du har slut på deg eller fyllning.
  7. Kkka upp vatten i en stor kastrull och lägg ett durkslag över (det får inte ha kontakt med vattnet) och lägg knyterna däri, på med locket och låt dem ångkoka i ca 7-10 minuter eller tills degen blivit genomskinlig och blank.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.