Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Durum hamburgerbröd

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Durumvetemjölet ger degen fin struktur. Fröna och mjölet som strösslas över kan självklart bytas mot annat ur skafferiet. tex. Solros-,vallmo- eller linfrön, pumpakärnor. 236 kalorier per bröd 8 g fett 7 g protein 34 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vatten och mjölk till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut den i lite av mjölkblandningen.
  2. Tillsätt resten av mjölkblandningen samt olja, socker, salt, ägg och nästan allt mjöl (spara lite till utbakningen). Arbeta degen smidig med en trägaffel. Låt degen jäsa under bakduk ca 45 minuter.
  3. Dela degen i 12 bitar på mjölat bakbord. forma till bullar och platta till lätt med handen. Pensla bröden lätt med vatten, strö sesamfrön över hälften av bröden och durumvetemjöl över hälften. Låt jäsa under bakduk på bakpappersklädd plåt ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.