Durumvetemjölet ger degen fin struktur.
Fröna och mjölet som strösslas över kan självklart bytas mot annat ur skafferiet. tex. Solros-,vallmo- eller linfrön, pumpakärnor.
236 kalorier per bröd
8 g fett
7 g protein
34 g kolhydrater
Instruktioner
- Värm vatten och mjölk till 37 grader.
Smula jästen i en bunke och rör ut den i lite av mjölkblandningen.
- Tillsätt resten av mjölkblandningen samt olja, socker, salt, ägg och nästan allt mjöl (spara lite till utbakningen).
Arbeta degen smidig med en trägaffel.
Låt degen jäsa under bakduk ca 45 minuter.
- Dela degen i 12 bitar på mjölat bakbord. forma till bullar och platta till lätt med handen.
Pensla bröden lätt med vatten, strö sesamfrön över hälften av bröden och durumvetemjöl över hälften.
Låt jäsa under bakduk på bakpappersklädd plåt ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 minuter.
Låt svalna på galler.
Publicerat den
7 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar