Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Edeweigs Kryddsill

 
Skriv ut

Rätten blir absolut finast tillagad av sensommar- och tidig höstsill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär huvudet av sillen och drag samtidigt bort inälvorna utan att öppna buken. Blanda ättiksprit och vatten,lägg ner sillen i lagen. Lägg på en lätt tyngd, så att lagen täcker, och ställ sillen svalt 1 dygn.
  2. Ta upp sillen och låt den rinna av. Stöt eller krossa pepparkorn och nejlikor grovt och smula lagerbladen ganska fint. Blanda med salt och socker och strö ca 1 dl i botten på en kruka.
  3. Lägg ner ett lager sill med bukarna uppåt och strö på av kryddblandningen. Varva sill och kryddor med ett tjockt lager av kryddblandningen överst. Lägg på lätt press - en liten tallrik med t ex en vattenfylld glasburk på är lagom tyngd. Låt sillen stå svalt 3-4 veckor.
  4. Bjud den med potatis, kaviar och smör.
  5. Förvara resten av sillen i kylskåp. Täck med plastfolie som sluter tätt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.