Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Egen tillverkad blåbär och marängglass

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Om ni vill plocka mycket blåbär i år, ska ni komma upp till Norrland, det ska visst bli mycket blåbär. Vilken tur jag har, jag som älskar allt med blåbär. Detta recept är både enkelt och kanongott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden hårt. Vispa i florsocker, äggulor och hälften av blåbären.
  2. Varva blåbärsgrädden med marängerna i en avlång eller rund form.
  3. Täck med plastfolie och låt glassen stå i frysen minst 5 timmar.
  4. Doppa formen i vatten och stjälp upp glassen på ett fat. Garnera med resterande blåbär.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Kicki8 7 september 2008

    Mumsigt. Vet att jag gjorde den för några år sen. Är man inte så många ta 2 mindre formar, är ganska mastig + svårt att frysa den igen.

  • Louise13 7 januari 2010

    Väldigt god men min blevlite hård

  • maxxa 27 juli 2010

    Den blir jättegod med hallon i, då får man ta lite mer florsocker i bara, det blir lite syrligt. Jag håller med om att den blir ganska hård, mindre formar blir nog bra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.