Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Egna tortillabröd

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Goda tortillabröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta mjöl och salt i en stor skål. Droppa i fettet i mjölet. Med hjälp av fingertopparna arbeta snabbt och lätt i fettet i mjölet tills det försvinner. Häll i vattnet lite i taget, mixa ihop med en gaffel. Arbeta ihop till en boll med hjälp av händerna. Knåda degen tills den är smidig. Täck och låt vila minst 10-15 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bord. Dela i 10 små bollar. Kavla ut varje boll till ca 15-20 cm i diameter, om de är mycket ojämna kan man skära till dem. Hetta upp en crépes panna eller en stekpanna. Lägg i bröden när pannan är väldigt het, stek 1-2 minuter på varje sida. De ska vara mjuka med ljusbruna fläckar. Lägg dem direkt i en kökshandduk annars så torkar dem.
  3. Fyll med valfri fyllning och om det skulle bli några över så går de att frysa in.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.