Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Eisenmans sammetslena chokladpudding

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Choklad känns kanske inte så somrigt men den här puddingen är helt enkelt för god för att inte ha med i boken Sommarens söta/ Lisa och Monica Eisenman

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en tjockbottnad kastrull. Lägg även i stången. Tillsätt mjölken, koka upp och låt sjuda i 3–5 minuter.
  2. Vispa äggulor, socker, maizena, kakao och salt. Häll ner i mjölken under ständig vispning. Låt sjuda över svag värme under fortsatt vispning till en kräm – den får inte koka.
  3. Ta upp vaniljstången. Tillsätt chokladen och smöret och rör tills all choklad har smält.
  4. Häll upp chokladpuddingen i portionsskålar. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet tills puddingarna har kallnat.
  5. Servera med vispgrädde

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.