Choklad känns kanske inte så somrigt men den här puddingen är helt enkelt för god för att inte ha med i boken Sommarens söta/ Lisa och Monica Eisenman
Instruktioner
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en tjockbottnad kastrull. Lägg även i stången.
Tillsätt mjölken, koka upp och låt sjuda i 3–5 minuter.
- Vispa äggulor, socker, maizena, kakao och salt.
Häll ner i mjölken under ständig vispning.
Låt sjuda över svag värme under fortsatt vispning till en kräm – den får inte koka.
- Ta upp vaniljstången.
Tillsätt chokladen och smöret och rör tills all choklad har smält.
- Häll upp chokladpuddingen i portionsskålar.
Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet tills puddingarna har kallnat.
- Servera med vispgrädde
Publicerat den
13 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar