Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Elisabeths spritsbröd

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Ett glutenfritt bröd som passar till det mesta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölk eller vatten och olja till fingervärme. Tillsätt pomeransskal, salt, kesella och mjölblandning. Arbeta degen riktigt kraftigt i maskin. Konsistensen ska vara som en tjock sockerkakssmet, inte som en fast deg.
  3. Flytta över degen till en rejäl spritspåse. stäng den stora öppningen och tryck ut degen till jämnstora bullar på bakpappersklädd plåt.
  4. Låt jäsa, utan bakduk i 45-60 minuter. Pensla med uppvispat ägg med lätt hand. Strö över vallmofrön.
  5. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
  6. Låt brödet svalna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.