Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ellens pinnar

 
Skriv ut

Receptet är från förra sekelskiftet och Ann-Mari Ekselius har fått det efter sin mor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker vitt. Tillsätt mjölet och den skållade, malda mandeln. Rulla degen till lillfingertjocka längder på mjölat bakbord. Skär 6-7 cm långa bitar och lägg dem glest på smord plåt.
  2. Pensla med ägg och strö på hackad mandel. Grädda kakorna i 175° ca 8 minuter. De flyter ut och blir platta (och härligt sega).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.