- Serverar: 40 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Goda skorpor som passar i juletider, lite extra lyx med chokladen.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader.
- Vispa ägg, råsocker och saffran ljusgult och poröst.
- Klicka i det mjuka matfettet och låt det vispa med mot slutet.
- Tillsätt hackad mandel, choklad och mjölet. Rör snabbt ihop till en deg.
- Forma degen med mjölade händer (den blir väldigt kletig) till fyra längder. Lägg på bakplåtspapper på plåt och platta till degen med fingertopparna.
- Baka i mitten av ugnen i 20 minuter.
- Ta ut och skär längdern i sneda bitar och låt svalna.
Lägg skorporna med snittytan uppåt och sätt in i ugnen och låt torka på eftervärmen.
Publicerat den
8 december 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Riktigt gott! Rekomenderas starkt.