Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

En härlig soppgryta med lax med pepparrots aioli

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina laxen skär bort skinn och ben, skär laxen i 1-2 cm kuber. Skala potatisen, palsternacka, morötter och rotselleri. Dela gurkan på längden skrapa ur kärnorna med en sked. Skär allt i centermeter tjocka skivor. Strimla purjolöken.
  2. Lägg potatis, morötter och rotselleri i en stor gryta, tillsätt buljong, vin, salt, peppar, timjan och tomatpuré. Låt allt koka i ca 10-15 min. Lägg i lax, gurka och purjolök låt det koka upp och sedan stå bredvid plattan med locket på i ca 5-7 min. Smaksätt majonnäsen med pepparrot och persilja. Servera soppgrytan med lax och pepparrots aioli samt ett gott grovt bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.